Årstal
0

Top 20 begivenheder i år 2019

Her er en liste over 20 markante begivenheder fra 2019:

 1. Brand i Notre-Dame – En katastrofal brand hærgede den historiske Notre-Dame katedral i Paris den 15. april, hvilket forårsagede omfattende skader.
 2. Hongkongs protester – Store og ofte voldsomme protester pågik igennem året i Hongkong, med fokus på bevarelse af byens specielle status og rettigheder.
 3. Brexit-stridigheder fortsætter – Storbritanniens forhandlinger om og forberedelser til Brexit var fortsat en betydelig politisk saga i 2019.
 4. Klimabevidsthed og Greta Thunberg – Den svenske teenager blev et internationalt ansigt for klimaaktivisme, herunder hendes taler ved FN og store globale klimastrejker.
 5. VM i fodbold for kvinder – USA vandt verdensmesterskabet i fodbold for kvinder, som blev afholdt i Frankrig.
 6. Amazonas skovbrande – Omfattende skovbrande i Amazonas vakte verdensomspændende bekymring over klima- og miljøkrisen.
 7. Donald Trumps rigsretssag – USA’s præsident Donald Trump blev indledt en pirgsretssag mod i Repræsentanternes Hus.
 8. Indiens Chandrayaan-2 mission – Indien lancerede sin anden månemission, selvom landeren desværre mistede forbindelsen med kontrolcentret.
 9. Sort hul fotograferet for første gang – Astronomer formåede at tage det første billedet af et sort hul, takket være Event Horizon Telescope.
 10. Terrorangrebene i Sri Lanka på påskedag – Angrebene på kirker og hoteller den 21. april krævede over 250 menneskeliv.
 11. Algeriske præsident Abdelaziz Bouteflika træder tilbage – Trådte tilbage efter 20 år ved magten, på grund af omfattende protester.
 12. Det russiske dopingforbud – WADA bandlyste Rusland fra alle større sportsevents i 4 år for statsunderstøttet doping.
 13. Etiopiens Nobelpris i fred – Premierminister Abiy Ahmed modtog Nobelprisen i fred for hans indsats for at løse grænsekonflikten mellem Etiopien og Eritrea.
 14. Disney lancerer Disney+ – Disney+ streamingtjeneste blev lanceret, intensiverende konkurrencen i streamingindustrien.
 15. Spændinger mellem USA og Iran – Efter drabet på den iranske General Soleimani eskalerede spændingerne.
 16. Spredning af mæslinger – Signifikant udbrud af mæslinger rundt om i verden, forstærkende diskussioner omkring vaccination.
 17. Ankomsten af COVID-19 – I slutningen af året begyndte de første tilfælde af den nye sygdom COVID-19, som senere ville udvikle sig til en pandemi, at gøre sig bemærket.
 18. USA-China handelskrig fortsætter – Ongoing økonomiske spændinger og handelstariffer mellem de to største verdensøkonomier fortsatte igennem året.
 19. Boris Johnson bliver premierminister i UK – Johnson erstattede Theresa May som premierminister i juli og forpligtede sig til at gennemføre Brexit.
 20. Det første åbning af AI-kunst på auktion – Et kunstværk skab and en kunstig intelligens solgtes for første gang på en større auktionshus, et markant øjeblik i kunstverdenen.

De største begivenheder i 2019

Året 2019 var spækket med vigtige og skelsættende begivenheder på den globale scene. Fra naturkatastrofer og miljøkriser til politisk uro og teknologiske gennembrud formede disse hændelser vores verden og vil fortsætte med at præge os i årene fremover.

En af de mest opsigtsvækkende begivenheder var den katastrofale brand, der hærgede den ikoniske Notre-Dame katedral i Paris den 15. april. Flammerne forårsagede omfattende skader på den historiske bygning og vakte global sorg. Et andet fremtrædende scenarie var de store og ofte voldsomme protester, der fandt sted i Hongkong gennem hele året. Demonstranterne kæmpede for at bevare byens særlige status og rettigheder i kølvandet på den igangværende politiske saga omkring Storbritanniens truende udtræden af EU, Brexit.

På det miljømæssige plan var de omfattende skovbrande i Amazonas med til at øge verdens bekymring over klimakrisen, mens den unge svenske aktivist Greta Thunberg blev et ansigt på den globale klimabevægelse med sine taler ved FN og opfordringer til klimastrejker. Samtidig lykkedes det for første gang astronomer at fotografere et sort hul, et gennembrud inden for astrofysikken.

Politisk set var der flere markante begivenheder, herunder den indledte rigsretssag mod USA’s præsident Donald Trump og den algeriske præsident Abdelaziz Bouteflikas tilbagetræden efter 20 år ved magten på grund af omfattende protester. Etiopiens premierminister Abiy Ahmed modtog Nobels Fredspris for sin indsats for at løse grænsekonflikt med nabolandet Eritrea. Storbritannien fik desuden en ny premierminister i Boris Johnson, der forpligtede sig til at gennemføre Brexit.

På det teknologiske område lancerede Disney sin streamingtjeneste Disney+, hvilket intensiverede konkurrencen i streamingindustrien. Et andet markant øjeblik var det første salg af et kunstværk skabt af kunstig intelligens på en større auktionsshus – en begivenhed, der vil forme kunstverdenen fremover.

Mod årets slutning begyndte de første tilfælde af den nye sygdom COVID-19, senere udviklet til en pandemi, at gøre sig bemærket. Ligeledes fortsatte de eskalerende spændinger mellem USA og Iran efter drabet på den iranske general Qasem Soleimani og den økonomiske handelskrig mellem USA og Kina.

2019 var uden tvivl et begivenhedsrigt år og disse hændelser lagde kimen til mange af de udfordringer og muligheder, vi står over for i det nye årti.

Tags: årstal

More Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Most Viewed Posts