Årstal
0

Top 20 begivenheder i år 2012

Her er en liste over de 20 mest betydningsfulde begivenheder fra 2012:

 1. Barack Obama genvalgt som USA’s præsident – Obama blev genvalgt som præsident efter at have vundet over Mitt Romney.
 2. London vært for OL – London var værtsby for de Olympiske Sommerlege, som var byens tredje gang som værtsby.
 3. Gangnam Style bliver et globalt fænomen – Psy’s “Gangnam Style” blev den mest sete YouTube-video og fik stor international opmærksomhed.
 4. Costa Concordia katasrofen – Skibet kæntrede ud for Italiens kyst, hvilket resulterede i 32 dødsfald.
 5. Opdagelsen af Higgs bosonen – Videnskabsmænd ved CERN bekendtgjorde opdagelsen af den længe søgte Higgs boson partikel.
 6. Facebook går på børsen – Facebook havde sin børsintroduktion, en af de største i tech-industriens historie.
 7. Superstormen Sandy rammer USA – Sandy forårsagede omfattende skader i den nordøstlige del af USA, specielt i New York og New Jersey.
 8. Felix Baumgartner’s rekordspring fra rummet – Baumgartner hoppede fra stratosfæren og blev den første person til at bryde lydmuren uden for et køretøj.
 9. Angrebet på det amerikanske konsulat i Benghazi – Angrebet resulterede i dødsfaldet af den amerikanske ambassadør og tre andre amerikanere.
 10. Syrien’s borgerkrig intensiveres – Konflikten i Syrien voksede, hvilket førte til store humanitære kriser.
 11. Kinas politiske lederskabsskifte – Xi Jinping blev generalsekretær for Kinas kommunistparti og landets nye leder.
 12. Atomaftale mellem Iran og verdensmagter – Forhandlinger begyndte, hvilket senere førte til aftalen i 2015.
 13. Eurokrisen eskalerer – Krisen i eurozonen fortsatte, med særlig opmærksomhed på Grækenlands økonomiske problemer.
 14. Massakren i Sandy Hook Elementary – En trist begivenhed, hvor 26 mennesker, herunder 20 børn, blev skudt og dræbt i Connecticut.
 15. Oprør og reform i Egypten – Egypten fortsatte sin post-revolutionære fase med valg og politiske spændinger.
 16. Curiosity rover lander på Mars – NASA’s Curiosity-rover landede på Mars og begyndte at sende værdifulde data tilbage til Jorden.
 17. Whitney Houston dør – Den berømte sanger og skuespiller døde, hvilket chokerede hendes fans verden over.
 18. Opdagelsen af eksoplaneter stiger – Forskere offentliggjorde opdagelsen af flere eksoplaneter, som kunne være vært for liv.
 19. Myanmars politiske åbning – Aung San Suu Kyi blev valgt til parlamentet efter årtiers husarrest, og landet så tegn på politisk forandring.
 20. Oscar Pistorius bryder grænser ved OL – Pistorius blev den første amputerede atlet til at konkurrere ved de Olympiske Lege.

2012 var et begivenhedsrigt år på den globale scene, fyldt med vigtige politiske, kulturelle og videnskabelige milepæle. Her er et tilbageblik på nogle af de mest betydningsfulde hændelser, der formede året.

På den politiske front blev USA’s præsident Barack Obama genvalgt for en anden embedsperiode efter en hård valgkamp mod Mitt Romney. Samtidig gennemgik Kina et lederskifte, hvor Xi Jinping overtog rollen som generalsekretær for Kinas kommunistparti og landets øverste leder.

På den internationale scene eskalerede borgerkrigen i Syrien og medførte en alvorlig humanitær krise, mens angrebet på det amerikanske konsulat i Benghazi kostede flere amerikaneres liv, deriblandt ambassadøren. I Europa fortsatte eurokrisen med særligt fokus på Grækenlands økonomiske udfordringer.

2012 var også året, hvor London for tredje gang var vært for de Olympiske Sommerlege, mens Oscar Pistorius brød grænserne ved at blive den første amputerede atlet til at konkurrere ved OL.

Videnskaben var i centrum med opdagelsen af Higgs bosonen ved CERN, der bekræftede den længe ventede partikel. Samtidig fastslog NASA’s Curiosity-rover sin nærværelse på Mars og begyndte at sende vigtige data tilbage til Jorden. Antallet af opdagede eksoplaneter steg også, hvilket åbnede nye døre i søgningen efter liv uden for vores solsystem.

På den kulturelle front opnåede Psy’s “Gangnam Style” global berømmelse og blev den mest sete YouTube-video nogensinde. Året blev også skygget af tabet af legender som Whitney Houston.

2012 vil blive husket som et år fyldt med skelsættende øjeblikke, der formede vores verdens gang. Fra politiske magerskifter til videnskabelige gennembrud og popkulturens tromfer var det en minderig rejse fyldt med triumfer og tragedier.

Tags: årstal

More Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Most Viewed Posts