Årstal
0

Top 20 begivenheder i år 2004

Her er en liste over 20 betydningsfulde begivenheder fra året 2004:

 1. Tsunamien i Det Indiske Ocean – En massiv tsunami udviklede sig efter et kraftigt jordskælv den 26. december, påvirkede flere lande og dræbte over 230.000 mennesker.
 2. Facebook lanceres – Den sociale medieplatform, Facebook, blev grundlagt af Mark Zuckerberg og andre medstuderende i februar.
 3. Olympiske Lege i Athen – Sommer-OL blev afholdt i Athen, hvor Grækenland var vært for legene for første gang siden 1896.
 4. Genvalg af George W. Bush – George W. Bush blev genvalgt som præsident i USA efter at have slået John Kerry.
 5. Udvidelsen af den Europæiske Union – EU udvidede med 10 nye medlemslande, hvilket var den største enkeltstående udvidelse i unionens historie.
 6. Beslan-skolegidseldramaet – En gidselsituation på en skole i Beslan, Rusland, resulterede i dødsfaldene af 334 gidsler.
 7. Roverne Spirit og Opportunity lander på Mars – NASAs Mars Exploration Rover-mission satte to rovere, Spirit og Opportunity, ned på Mars.
 8. Starten på ‘The Apprentice’ – Reality-tv-showet ‘The Apprentice’, med Donald Trump, havde premiere i USA.
 9. Dødsfald af Ronald Reagan – Den tidligere amerikanske præsident Ronald Reagan døde i en alder af 93.
 10. Terrorangreb i Madrid – Bomber i tog i Madrid dræbte 191 mennesker og sårede tusinder den 11. marts.
 11. Irans atomprogram skaber internationalt fokus – Iran’s nukleare ambitioner blev et globalt sikkerhedsspørgsmål.
 12. Kyoto-protokollen bliver ratificeret – Rusland ratificerede Kyoto-protokollen, hvilket banede vejen for dens indtræden i kraft.
 13. Haiti’s Præsident Aristide fjernes fra magten – En politisk krise førte til at Jean-Bertrand Aristide forlod Haiti.
 14. Åbningen af Millau-viadukten i Frankrig – Verdens højeste bro, Millau-viadukten, blev indviet i Sydfrankrig.
 15. ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ udgives – Denne film blev en af årets mest populære og roste filmer.
 16. Massachusetts tillader ægteskab mellem samme køn – Den første amerikanske stat til at legalisere ægteskab mellem samme køn.
 17. Første private rumflyvning ved SpaceShipOne – SpaceShipOne blev det første private bemandede rumfartøj der gennemførte en suborbital flyvning.
 18. Dødsfald af Marlon Brando – Den berømte skuespiller Marlon Brando døde i juli.
 19. Cassini-Huygens missionen når Saturn – Rumsonden Cassini-Huygens når frem til planeten Saturn, sender detaljerede billeder tilbage til Jorden.
 20. Chechen præsident Akhmad Kadyrov myrdes – Akhmad Kadyrov, præsident i Tjetjenien, blev myrdet i et bombeattentat.

Et år med store begivenheder: Tilbageblik på 2004

Året 2004 vil blive husket for en række skelsættende og tragiske begivenheder, der prægede verdenssamfundet. Fra naturkatastrofer til politiske omvæltninger var det et år fyldt med dramatiske hændelser.

En af de mest ødelæggende begivenheder var tsunamien i Det Indiske Ocean, der den 26. december kostede over 230.000 mennesker livet og ramte flere lande. Tsunamien blev udløst af et massivt jordskælv og forårsagede enorme ødelæggelser.

På det politiskeområder var valget af George W. Bush til en ny embedsperiode som præsident i USA et vigtigt øjeblik. Bush slog sin modstander John Kerry og sikrede sig fire år mere i Det Hvide Hus. Inden for EU’s grænserne skete der også historiske ting, da unionen udvidede med ikke mindre end 10 nye medlemslande.

Terror og konflikter plagede desværre også året 2004. Det tragiske skolegidseldrama i Beslan, Rusland, endte med døden for 334 uskyldige gidsler. I Spanien blev Madrid ramt af dødelige togbomber, der dræbte 191 personer. I Haiti blev præsident Jean-Bertrand Aristide tvunget fra magten af en politisk krise.

På den teknologiske front var der vigtige milepæle. Facebook blev grundlagt af Mark Zuckerberg og har siden ændret måden, hvorpå millioner kommunikerer og deler information. Et andet banebrydende øjeblik var SpaceShipOne, det første private rumfartøj med bemanding, der gennemførte en suborbital flyvning.

Året budte også på glade og kulturelle højdepunkter. Athen var vært for sommer-OL, hvor sportslige præstationer og sammenhold mellem nationer fejredes. På det sølvlærred blev filmen “Eternal Sunshine of the Spotless Mind” en af årets mesterværker.

Desværre sagde vi også farvel til ikoniske personligheder i 2004. Skuespilleren Marlon Brando og ekspræsident Ronald Reagan døde begge dette år. Verden måtte også sige farvel til den tjetjenske præsident Akhmad Kadyrov, der blev myrdet i et bombeattentat.

I det store og hele var 2004 et år med store begivenheder, der påvirkede os alle – nogle gennem glæde, andre gennem tragedie. Uanset hvad markerede året et kapitel i verdenshistorien, der vil blive husket længe.

Tags: årstal

More Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Most Viewed Posts