Årstal
0

Top 20 begivenheder i år 1987

“`markdown

De 20 mest betydningsfulde begivenheder i 1987

1987 var et år fyldt med vigtige og transformative begivenheder rundt omkring i verden. Her er en liste over 20 nøglebegivenheder:

 1. Børsnedtur – Black Monday: Den 19. oktober 1987 oplevede den globale aktiemarked den største eendagsprocentdel fald i sin historie, kendt som Black Monday.
 2. Ronald Reagan og Mikhail Gorbachev mødes: De to ledere mødtes i Washington D.C. for at underskrive en traktat om eliminering af mellemdistanceraketter, hvilket markerede et skridt fremad i afslutningen på den kolde krig.
 3. Tidligere nazist Klaus Barbie stilles for retten: Barbie, kendt som “Lyon’s slagter”, blev retsforfulgt i Frankrig for krigsforbrydelser begået under Anden Verdenskrig.
 4. Irangate: Skandalen omkring hemmelige amerikanske våbenleverancer til Iran kom frem, hvor indtægterne blev brugt til at støtte Contras i Nicaragua.
 5. Aretha Franklin bliver den første kvinde i Rock and Roll Hall of Fame: En historisk hæder inden for musikindustrien.
 6. Ferry Herald of Free Enterprise kæntrer: Den 6. marts sank færgen kort efter afgang fra Zeebrugge, Belgien, resulterende i tragiske 193 dødsfald.
 7. Verdens første antiretrovirale medicin godkendes: AZT bliver godkendt af FDA til behandling af HIV/AIDS.
 8. Amerikansk Germanium-ekspedition i Alaska: Oplever et dødeligt jordskred, som tager livet af 27 mennesker.
 9. DNA først brugt til at løse en forbrydelse: Colin Pitchfork bliver den første person, der bliver dømt ved brug af DNA-beviser i Storbritannien.
 10. Ny FN-generalsekretær Javier Pérez de Cuéllar: Pérez de Cuéllar fra Peru bliver udnævnt som den femte generalsekretær for de Forenede Nationer.
 11. Påbegyndelsen af bygningen af Eurotunnelen: Byggeriet af tunnelen, der forbinder UK og Frankrig begynder officielt.
 12. Margaret Thatcher vinder sin tredje periode som Storbritanniens premierminister: Styrker hendes position som en af de længst siddende ledere.
 13. RMS Titanic Vraget fundet: Vraget af Titanic blev filmet og bekendtgjort for offentligheden.
 14. Süleyman Demirel bliver Tyrkiets premierminister: En betydende politisk forandring sker i Tyrkiet.
 15. Koreanske luftfarts KAL 858 bombing: Eksplosionen på et koreansk fly dræbte alle 115 ombordværende.
 16. Glasnost og Perestrojka: Sovjetunionen iværksætter politikker for øget åbenhed og økonomisk reform under Mikhail Gorbachev.
 17. Pausen i den brasilianske gæld: Brasilien annoncerer, at de ikke vil betale deres internationale gæld.
 18. Enzym Immunoassay EIA test godkendes: En ny type HIV-test bliver tilgængelig, Enzyme Immunoassay.
 19. Adoption af Singapores Air Defense Identification Zone (ADIZ): Et bevæg for at forøge national sikkerhed i luftrummet.
 20. Fiji bliver en republik: Efter en militærkup, bliver Fiji en republik og ophører med at anerkende den britiske monark som deres statsoverhoved.
  “`

“`markdown

Året 1987: Historiske milepæle og skelsættende begivenheder

1987 var et år, der kastede lys over store begivenheder på den globale scene. Her er 20 af de mest betydningsfulde øjeblikke, der fandt sted i dette mindeværdige år:

Aktiemarkedernes kollaps: Black Monday

Den 19. oktober 1987 oplevede verdensmarkederne det største eendagsprocentvise fald i historien, kendt som Black Monday. Denne begivenhed rystede de globale finansmarkeder og stod som en øjenåbner for investorer og økonomiske aktører over hele kloden.

Topmøde mellem Reagan og Gorbachev

Ronald Reagan og Mikhail Gorbachev mødtes i Washington D.C. for at underskrive en traktat om eliminering af mellemdistanceraketter. Dette markerede et vigtigt skridt mod afslutningen af den Kolde Krig og styrkede forholdet mellem USA og Sovjetunionen.

Den berygtede nazist Klaus Barbie stillet for retten

Klaus Barbie, bedre kendt som “Slagteren fra Lyon”, stod over for retten i Frankrig, anklaget for krigsforbrydelser begået under Anden Verdenskrig. Retssagen trak stor opmærksomhed og satte fokus på den fortsatte efterforskning af nazistiske forbrydelser.

Aretha Franklin skabte historie

Aretha Franklin blev den første kvinde, der blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame. Dette var en milepæl for kvindelige kunstnere og en anerkendelse af Franklins unikke bidrag til musikverdenen.

Tragedie på havet: Herald of Free Enterprise kæntrer

Den 6. marts kæntrede færgen Herald of Free Enterprise kort efter afgang fra Zeebrugge i Belgien, hvilket kostede 193 mennesker livet. Denne tragedie satte søsikkerheden på dagsordenen og førte til omfattende reformer i shippingindustrien.

Verdens første HIV-medicin godkendt

AZT blev godkendt af den amerikanske fødevare- og lægemiddelstyrelse (FDA) som den første medicin til behandling af HIV/AIDS. Dette var et historisk gennembrud i kampen mod den dødelige sygdom og åbnede vejen for yderligere medicinsk forskning.

DNA-bevis anvendt for første gang

Colin Pitchfork blev den første person i Storbritannien, der blev dømt på baggrund af DNA-beviser. Dette markerede en milepæl inden for retsmedicin og kriminalteknologi, der siden har revolutioneret straffesagsprocedurer.

Byggeriet af Eurotunnelen påbegyndes

Konstruktionen af Eurotunnelen, der forbinder Storbritannien og Frankrig, begyndte officielt i 1987. Dette ambitiøse ingeniørprojekt var et symbol på europæisk samarbejde og integration.

Margaret Thatcher vinder tredje periode

Margaret Thatcher vandt sin tredje periode som Storbritanniens premierminister, hvilket cementerede hendes position som en af landets længst siddende ledere og en indflydelsesrig politisk skikkelse.

Skibsvraget Titanic findes

Vraget af det legendariske skib Titanic blev fundet og filmet for første gang, hvilket åbnede vejen for yderligere undersøgelser og fascinationen af denne tragiske maritime begivenhed.

Disse var blot nogle af de vigtigste begivenheder, der fandt sted i 1987 – et år, der på mange måder formede historien og verden, som vi kender den i dag.
“`

Tags: årstal

More Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Most Viewed Posts