Årstal
0

Top 20 begivenheder i år 1931

“`markdown

Betydningsfulde begivenheder fra 1931

 1. Empire State Building fuldender – I maj 1931 indvies Empire State Building i New York, som dengang nu bliver verdens højeste bygning.
 2. Japan besætter Mandsjuriet – Japan starter besættelsen af Mandsjuriet i September 1931, hvilket markerer en vigtig forudgående til Anden Verdenskrig.
 3. Nevada legaliserer gambling – For at bekæmpe økonomisk nedgang under Den Store Depression, legaliserer Nevada gambling.
 4. Første highway åbner i USA – U.S. Route 66, den første komplette landevej, åbner og forbinder Chicago til Los Angeles.
 5. James Dean fødes – Den ikoniske amerikanske skuespiller fødes i februar 1931.
 6. Thomas Edison dør – Den berømte amerikanske opfinder går bort i oktober 1931.
 7. Al Capone dømmes for skatteunddragelse – Den istandsatte gangster bliver dømt og fængslet i 1931.
 8. Vatikanstaten bliver en uafhængig stat – Pave Pius XI og kong Viktor Emanuel III af Italien underskriver Laterantraktaten.
 9. Dalai Lama’s fødsel – Den 14. Dalai Lama, Tenzin Gyatso, fødes i Tibet.
 10. Spanien bliver en republik – Spanien afskaffer monarkiet og erklærer sig selv som en republik i april 1931.
 11. Ernest Hemingway udgiver “Døden i eftermiddagen” – En betydelig publikation af Hemingway om tyrefægtning.
 12. Første elektriske barbermaskine på markedet – Jacob Schick opfinder og begynder at sælge den første elektrisk barbermaskine.
 13. “The Star-Spangled Banner” bliver USA’s nationalhymne – Sangen vedtages officielt i marts 1931.
 14. Gandi’s kamp for Indisk uafhængighed fortsætter – Gandhi frigives fra fængsel som led i en aftale med den britiske regering.
 15. Hoover-opstemningen indledes – Byggeriet af en af de største dæmninger i USA starter dette år.
 16. Første “The Maltese Falcon” film udkommer – Den første filmatisering af Dashiell Hammetts roman har premiere.
 17. Charlie Chaplin’s “City Lights” – En af Chaplins mest kendte stumfilm udgives.
 18. Irma Grese fødes – En kvinna kendt som en af de mest berygtede SS vogtere under Holocaust fødes.
 19. Inaugurationen af All India Institute of Medical Sciences – En første vigtig institution for højere læring etableres i Indien.
 20. Hattie Caraway bliver den første kvindelige senator i USA – Hun bliver udnævnt til at erstatte sin afdøde mand i Arkansas’ senatorpost og senere vælges hun.
  “`

Året 1931: Begivenheder der formede verden

1931 var et år præget af betydningsfulde begivenheder, som ville få indflydelse på resten af århundredet. Fra opførelsen af Empire State Building til Spaniens overgang til republik, var dette året vidne til milepæle på både økonomisk, politisk og kulturelt plan.

Arkitektur og infrastruktur sætter sit præg

I maj 1931 stod Empire State Building i New York City endelig færdig, og blev verdens højeste bygning. Den monumentale skyskraber ville blive et vartegn for byen og et symbol på amerikanernes stræben efter at trodse grænserne. Et andet bemærkelsesværdigt projekt var indvielsen af U.S. Route 66, den første komplette landevej i USA, der forbandt Chicago og Los Angeles. Denne Highway ville blive et ikon for den amerikanske drøm om fri bevægelighed. På infrastruktursiden begyndte også opførelsen af den enorme Hoover-dæmning dette år.

Politiske omvæltninger og krig trækker tunge skyer sammen

På den politiske scene var 1931 dog langt mere turbulent. I september indledte Japan besættelsen af Mandsjuriet, hvilket er en afgørende forløber for Anden Verdenskrig. I Spanien afskaffede man monarkiet og erklærede sig som republik i april. I Vatikanstaten underskrev Pave Pius XI og Kong Viktor Emanuel III af Italien Laterantraktaten, som gjorde Vatikanstaten til en uafhængig stat.

Økonomisk krise og desperate forsøg

Som et forsøg på at bekæmpe den økonomiske nedgang under Den Store Depression, legaliserede Nevada gambling dette år. På den lysere side var 1931 også året hvor Dalai Lama Tenzin Gyatso blev født i Tibet.

Kulturelle milepæle

Kulturelt set bød 1931 på flere milepæle: James Dean, en af Hollywoods største ikoner, blev født, mens opfinderen Thomas Edison døde. Ernest Hemingway udgav “Døden i eftermiddagen” om tyrefægtning. Den første filmatisering af Dashiell Hammetts roman “The Maltese Falcon” havde premiere, og Charlie Chaplins stumfilm “City Lights” udkom. Andre vigtige begivenheder inkluderer udnævnelsen af Hattie Caraway som USA’s første kvindelige senator samt åbningen af det prestigefyldte All India Institute of Medical Sciences.

Med både lysere og mørkere toner bragte året 1931 forandringer, som ville gå hen og forme resten af det 20. århundrede. Nye højder blev nået, mens krige og kriser lurede i horisonten. Det var et år hvor verden stod på spring til at bevæge sig i en markant ny retning.

Tags: årstal

More Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Most Viewed Posts