Årstal
0

Top 20 begivenheder i år 1889

Her er en liste over nogle af de mest markante begivenheder i året 1889:

 1. Eiffeltårnet fuldendes – Den verdensberømte Paris-struktur blev indviet i marts og blev verdens højeste menneskeskabte bygning på dette tidspunkt.
 2. Adolf Hitler fødes – Den fremtidige tyske diktator blev født den 20. april i Braunau am Inn, Østrig.
 3. Vincent van Gogh maler “Stjernenat” – Et af hans mest berømte værker blev skabt.
 4. Nord Dakota, Syd Dakota, Montana, og Washington blev stater – USA udvidede sig betydeligt den 2. og 11. november.
 5. Oklahoma Land Rush starter – Store mængder af land blev frigivet for bosættelse, hvilket udviklede området hurtigt.
 6. Kejser Dom Pedro II af Brasilien afsættes – Militærkuppet den 15. november førte til etableringen af Republikken Brasilien.
 7. Første jukebox bliver installeret – Placeret i Palais Royale Saloon i San Francisco.
 8. Aspirin bliver udviklet – Den tyske kemiker Felix Hoffmann udviklede denne populære medicin.
 9. Panamerikanismen etableres – Den første Panamerikanske konference blev afholdt.
 10. Fiji bliver en del af det Britiske Imperium – Øgruppen i Stillehavet blev officielt et britisk protektorat.
 11. Gustave Eiffel udforsker strukturel engineering – Udover at færdiggøre Eiffeltårnet, udforskede han principper, der ville påvirke fremtidige bygningsdesigns.
 12. Forfatningen for Meiji Japan promulgeres – Lagde grundlaget for det moderne japanske samfund.
 13. Nellie Bly påbegynder sin jordomrejse – Journalisten forsøgte at rejse Jorden rundt på under 80 dage.
 14. Moulin Rouge åbner i Paris – Berømt kabaret som åbnede sine døre den 6. oktober.
 15. Michigan bliver det første US-stat til at afskaffe dødstraffen – Lovent stort set effektiv indtil den blev genindført.
 16. Thomas Edison stiller et forslag til elektrisk kraftdelsystem – Innovationsforslag, der forandrer måden, strøm bliver distribueret på.
 17. Charlie Chaplin fødes – Den ikoniske filmstjerne og instruktør blev født i London den 16. april.
 18. General Strike i London – Betydelig arbejderbevægelse, der viste solidaritet mellem forskellige fagforeninger.
 19. Jeannette Rankin fødes – Hun blev senere den første kvinde, der tjente i USA’s Kongres.
 20. Sigmund Freud trial therapy with Joseph Breuer – Begyndelse på Freuds arbejde indenfor psykoanalyse.


År 1889 var et historisk vendepunkt, hvor begivenheder af betydelig karakter fandt sted. Nogle af de mest markante var fuldendeløsen af det ikoniske Eiffeltårn i Paris, verdens højeste menneskeskabte bygning på daværende tidspunkt. Dette arkitektoniske vidunderstykke stod som et symbol på det 19. århundredes teknologiske fremskridt.

Mens Eiffeltårnet spirede op, kom der også liv til to skikkelser, der ville få stor indflydelse på det kommende århundrede – Adolf Hitler, den fremtidige tyske diktator, og Charlie Chaplin, ikonisk stumfilmskuespiller og instruktør. Fødslen af disse to modsatrettede personligheder forudså de turbulente tider, der ville forme det 20. århundrede.

På den kulturelle front bidrog den hollandske maler Vincent van Gogh med sit mesterværk “Stjernenat”, et af de mest berømte værker i kunsthistorien. Desuden åbnede det legendariske Moulin Rouge i Paris sine døre, hvilket markerede starten på en ny æra af underholdning og natteliv.

Indenfor medicinen gjorde den tyske kemiker Felix Hoffmann et gennembrud med udviklingen af aspirin, som skulle blive en af de mest udbredte og populære former for smertestillende medicin.

USA’s landområde voksede betydeligt med optagelsen af Nord Dakota, Syd Dakota, Montana og Washington som delstater. Desuden førte Oklahoma Land Rush til en hurtig kolonisering af tidligere uudnyttet land.

I Brasilien blev kejser Dom Pedro II væltet af et militærkup, hvilket førte til etableringen af Republikken Brasilien og afslutningen på monarkiet. Begivenheden markerede et vendepunkt i Sydamerikas historie.

1889 var også året, hvor den første jukebox blev installeret i Palais Royale Saloon i San Francisco, hvilket repræsenterede begyndelsen på et nyt underholdningsmedium.

Gustave Eiffels arbejde med Eiffeltårnet førte til vigtige landvindinger indenfor strukturel engineering, som ville påvirke fremtidige bygningsdesigns. Desuden lagde promulgeringen af Forfatningen for Meiji Japan grundlaget for det moderne japanske samfund.

I et år fyldt med store begivenheder påbegyndte journalisten Nellie Bly sin jordomrejse med et mål om at rejse verden rundt på under 80 dage, og Michigan blev den første delstat i USA til at afskaffe dødsstraf, stadig forholdsvis effektiv indtil den blev genindført.

Thomas Edison fremsatte sit forslag til et elektrisk kraftdelsystem, hvilket ville revolutionere distributionen af strøm. Endvidere var 1889 vidne til General Strike i London, en markant arbejderbevægelse, der viste solidaritet mellem forskellige fagforeninger.

Samlet set var 1889 et år, hvor historien tog store skridt fremad – fra teknologiske gennembrud til politiske omvæltninger og kulturelle milepæle. Begivenhederne i dette år ville kaste lange skygger ind i det kommende århundrede og forme verden, som vi kender den i dag.

Tags: årstal

More Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Most Viewed Posts