Årstal
0

Top 20 begivenheder i år 1887

Her er en liste over markante begivenheder fra 1887:

 1. Anne Sullivan begynder at undervise Helen Keller – Hendes arbejde førte til betydelige fremskridt for mennesker med handicap.
 2. Eiffeltårnet under konstruktion – Skridt blev taget render for bygningen af dette ikoniske tårn i Paris.
 3. Grundlæggelsen af Sporting Clube de Portugal – En af de mest berømte sportsklubber i Portugal blev etableret.
 4. Arthur Conan Doyle udgiver “A Study in Scarlet” – Første bog der introducerer detektiven Sherlock Holmes.
 5. Emil Berliner opfinder grammofonen – En tidlig form for recordspiller der revolutionerede måden musik blev distribueret og nydt på.
 6. Indførelsen af den tyske Kejserlige Forfatning i Tysklands kolonier – Dette skridt markerede starten på flere ændringer i det tyske koloniale styre.
 7. Fødslen af Jawaharlal Nehru – Den fremtidige første Premierminister af uafhængige Indien blev født.
 8. Indspilning af “Mary Had a Little Lamb” af Thomas Edison – En af de første lydindspilninger som bevis på hans fonograf teknologi.
 9. Beijing-Hankou jernbanen påbegyndes i Kina – Markerer en vigtig fase i moderniseringen af Kinas infrastruktur.
 10. Opførelsen af Capitole de Toulouse begynder – En af de mest kendte bygninger i Toulouse, Frankrig.
 11. Det Internationale Elektrotekniske Udstilling åbner i Frankfurt – Et vigtigt skridt i elektrificeringen og teknologisk innovation.
 12. Første udstilling af Georges Seurat’s maleri “En søndag eftermiddag på øen La Grande Jatte” – Et mesterværk indenfor pointillismen.
 13. Michelson og Morley eksperimentet – En berømt videnskabelig undersøgelse som senere ville påvirke Einsteins teorier.
 14. Oprettelsen af National Geographic Society – Ville senere blive internationalt kendt for sit arbejde med uddannelse og videnskab.
 15. Fødslen af Marc Chagall – En anerkendt russisk-fransk kunstner fødes dette år.
 16. Bulgariens befrielse fra osmannisk styre – Den rumænske uafhængighed blev konsolideret.
 17. Det første Stanford University studieår begynder – Markerer åbningen af den nu berømte uddannelsesinstitution i Californien.
 18. Fødslen af Le Corbusier – En indflydelsesrig schweizisk-fransk arkitekt og urban planlægger født.
 19. Yellow River oversvømmelsen i Kina – En mere dyster begivenhed der dog havde stor historisk betydning.
 20. Udgravningerne af Olympia fortsætter – Vigtige arkæologiske fund og restaureringsarbejder blev foretaget i det gamle Greece.

Denne liste indeholder en blanding af kulturelle, videnskabelige, politiske og sportsrelaterede begivenheder, og viser diversity af de vigtige begivenheder i 1887. Be mindful of the varying impact and significance these events carry.


Det år 1887 bød på en lang række af bemærkelsesværdige begivenheder, der fandt sted verden over. En af de mest betydningsfulde hændelser var da den blinde og døve Helen Keller startede sin undervisning med den tålmodige Anne Sullivan. Dette markante øjeblik åbnede døren for bedre uddannelse og integration af mennesker med handicap.

På den kulturelle front blev grundstenen lagt til nogle af verdens mest ikoniske kunstværker og bygninger. I Paris begyndte opførelsen af det verdensberømte Eiffeltårn, mens den portugisiske sportsklub Sporting Clube de Portugal så dagens lys. Ydermere udgav Arthur Conan Doyle sin første Sherlock Holmes-historie “A Study in Scarlet”, som ville inspirere generationer af læsere og en varig fascination for den fiktive detektiv.

På det teknologiske område var året også vigtigt. Emil Berliner revolutionerede musikverdenen med sin opfindelse af grammofonen, mens Thomas Edison demonstrerede sin fonograf ved at indspille den simple børnesang “Mary Had a Little Lamb”. Desuden fandt det berømte Michelson-Morley-eksperiment sted, der senere ville påvirke udviklingen af Einsteins relativitetsteori.

Året var også vidne til flere vigtige politiske og samfundsmæssige begivenheder. I Kina begyndte konstruktionen af Beijing-Hankou-jernbanen, der ville modernisere landets infrastruktur. Bulgarien befriede sig fra det osmanniske styre, mens Tyskland indførte sin kejserlige forfatning i sine kolonier. På den dystre side led Kina under den ødelæggende Yellow River-oversvømmelse.

I kunstens verden fandt den første udstilling af Georges Seurats mesterværk “En søndag eftermiddag på øen La Grande Jatte” sted, mens byggeriet af Capitole de Toulouse påbegyndtes. Desuden blev både National Geographic Society og Stanford University grundlagt dette år.

1887 bød også på fødsler af flere bemærkelsesværdige personligheder, såsom Indiens første premierminister Jawaharlal Nehru, den russisk-franske kunstner Marc Chagall og den indflydelsesrige arkitekt Le Corbusier. Disse individer ville alle efterlade et varigt aftryk på verdenshistorien.

I det hele taget var 1887 et år fyldt med begivenheder, der ville forme og inspirere de kommende generationer, inden for videnskab, kultur, politik og samfundsudvikling. Sporene af dette begivenheder kan stadig ses i verden i dag.

Tags: årstal

More Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Most Viewed Posts