Årstal
0

Top 20 begivenheder i år 1886

Her er en liste over de 20 mest markante begivenheder fra året 1886:

 1. Statue of Liberty indvies – 28. oktober: USA’s berømte frihedsmonument, Statue of Liberty, indvies i New York havn.
 2. Coca-Cola opfindes – Dr. John Pemberton opfinder den originale Coca-Cola drik i Atlanta, Georgia.
 3. Tyske kejser Wilhelm I dør – Wilhelm I, kejser af Tyskland, dør og efterfølges af sin søn, Friedrich III.
 4. Haymarket-oprøret i Chicago – En arbejderdemonstration bliver til et voldeligt opgør med politiet efter en bombe sprænger i Haymarket Square.
 5. Moderne tændstikker opfinder – Svensken Gustaf Erik Pasch patenterer sikkerhedstændstikkerne, som bidrager væsentligt til sikkerhedsstandarder.
 6. Karl Benz patenterer den første bil – Benz patenterer sin motorvogn, hvilket er en banebrydende opfindelse inden for persontransport.
 7. Første kvindeübersitser teosofisk samfund – Annie Besant bliver valgt som den første kvinde til at være formand for det Teosofiske Samfund.
 8. Bourlangisme krisen i Frankrig – Den politiske bevægelse ledet af general Boulanger tager fart og fører til politisk uro.
 9. Frelsens Hær starter i USA – Organisationen starter sine aktiviteter i USA, efter at have været etableret i Storbritannien.
 10. Apartheid begynder at tage form i Sydafrika – Stemmeretten for sorte fjernes delvist i Sydafrika.
 11. Første elektriske overfartsskib – En tysk opfinder Sergej Petrovich demonstrerer et overfartsskib fisse drevet af elektricitet.
 12. Grundlæggelse af London School of Economics – Denne berømte uddannelsesinstitution blev grundlagt.
 13. Mærsk Mc-Kinney Møller fødes – Den dansk industri- og skibsreder, som senere grundlægger rederiet Mærsk, fødes.
 14. Guld fundet i Klondike – Massiv guldfeber i Nordamerika begynder efter fund af guld.
 15. Første Trafiklov i UK – Trafikloven (Traffic Act) vedtages i England, styrer brugen af hestetrukne vogne på vejene.
 16. Publikation af Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde – Robert Louis Stevenson udgiver sin berømte roman.
 17. International Anarkistkongres – Den første internationale kongres for anarkister finder sted.
 18. Oprettes af Australien National Football League (AFL) – Original AFL, en væsentlig australsk regel fodboldorganisation, bliver etableret.
 19. Vancouver bliver inkorporeret som by – Byen Vancouver i British Columbia, Canada, bliver formelt inkorporeret.
 20. Den Mercedes-benz – Karl Benz begynder produktion af hans automobiler, der fleder.way for moderne bilproduktion.


År 1886 var et særdeles betydningsfuldt år, hvor verden blev vidne til en række banebrydende begivenheder, som formede både historiens og fremtidens gang. Fra indvielsen af Frihedsgudinden til opfindelsen af den første serieproducerede bil har dette år sat markante aftryk på samfundet.

I New York Havn fandt en ikonisk begivenhed sted den 28. oktober, da Frihedsgudinden, det imponerende monument for frihed og uafhængighed, blev indviet. Denne kolossal statues lys skinnede som et symbol på de værdier, der udgør selve essensen af det amerikanske folk.

Samtidig blev en af verdens mest berømte drikkevarer, Coca-Cola, opfundet af Dr. John Pemberton i Atlanta, Georgia. Denne enkle opfindelse skulle vise sig at blive en global sensation og et foregangsværdige for moderne markedsføring.

I Tyskland skete et magtskifte, da kejser Wilhelm I gik bort, og hans søn Friedrich III besteg tronen. Dette markerede starten på en ny æra i den tyske historie, hvor de styrende dynastier fortsat spillede en central rolle.

Begivenheder som Haymarket-oprøret i Chicago og Bourlangisme-krisen i Frankrig repræsenteredearbejder- og borgerbevægelsers kamp for rettigheder og indflydelse. Disse begivenheder var katalysatorer for samfundsændringer og den voksende erkendelse af betydningen af folkelig deltagelse.

På den teknologiske front var 1886 et skelsættende år. Karl Benz patenterede den første benzinbil, og svenske Gustaf Erik Pasch patenterede sikkerhedstændstikkerne, hvilket markerede vigtige milepæle i udviklingen af personbiler og sikkerhedsstandarder.

Kvindernes stemme blev også hørt på nye områder, da Annie Besant blev valgt som den første kvindelige formand for det Teosofiske Samfund. Dette var en sejr for ligestilling og en anerkendelse af kvinders evner til at besidde indflydelsesrige positioner.

På den litterære scene udgav Robert Louis Stevenson sin klassiske roman “Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde”, som forblev et mesterværk gennem tiderne og udforskede den menneskelige naturs kompleksitet.

Året 1886 var vidne til både sociale, politiske og teknologiske fremskridt, der alle bidrog til at forme den verden, vi kender i dag. Fra grundlæggelsen af Frelsens Hær i USA til den første elektriske overfartsskib i Tyskland og opstarten af Australiens Nationale Fodboldliga (AFL) var dette år fyldt med begivenheder, der ville efterlade et varigt aftryk på historien.

Tags: årstal

More Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Most Viewed Posts