Årstal
0

Top 20 begivenheder i år 1883

Her er en liste over de 20 mest betydningsfulde begivenheder fra året 1883:

 1. Udbruddet af Krakatau – Den indonesiske vulkan Krakatau havde et katastrofalt udbrud den 27. august, som forårsagede massive tsunamier og ændrede vejrmønstre globalt.

 2. Brooklyn Bridge åbnes – Den 24. maj blev Brooklyn Bridge i New York City officielt indviet og blev et ikonisk symbol på teknologisk innovation.

 3. Opdagelsen af det periodiske systems organisering af Dmitri Mendeleev – Han forudså eksistensen af flere elementer og præsenterede en første version af det periodiske system.

 4. Robert Kochs opdagelse af kolera bakterien – Dette var et væsentligt skridt i forståelsen og behandlingen af kolera.

 5. Opførelsen af det originale Metropolitan Opera House i New York blev påbegyndt.

 6. Grundlæggelsen af the Royal Niger Company – et britisk selskab, der spillede en central rolle i koloniseringen af det, der senere ville blive til Nigeria.

 7. Forfærdelig togkatastrofe i New York – Den 14. august ramte en togulykke i “Mud tunnel” 130 mennesker, hvoraf 50 blev skadet, og mindst ti dræbt.

 8. Opdagelsen af Van Gogh’s kunstneriske talent, efter han besluttede at blive kunstner fuldtid.

 9. Udgivelsen af Richard Wagner’s opera “Parsifal”.

 10. Den første elektriske belysning i en hel by, Roselle, New Jersey, USA, blev installeret.

 11. Åbningen af verdens første højbane, der åbnede i Chicago og markerede starten på moderne højbanetog.

 12. Anvendelsen af kaffe erstatninger blev populær i Europa på grund af mangel på rigtig kaffe.

 13. Udbredelsen af Josephine Cochrane’s opfindelse, opvaskemaskinen, til kommerciel brug.

 14. Etableringen af May Laws i Rusland, som begrænsede rettighederne for jøder yderligere.

 15. Fødslen af Coco Chanel, den berømte franske modeskaber, den 19. august.

 16. Pensilvania Railroad’s introduktion af den elektriske lokomotiv, som forbedrede effektiviteten af togtransport.

 17. Grænsestriden ved Bac Lé mellem Frankrig og Kina skydes i gang, hvilket førte til begyndelsen af den fransk-kinesiske krig.

 18. Publikationen af Nietzsche’s værk “Also sprach Zarathustra”, der introducerer mange af hans filosofiske ideer.

 19. Etablering af standardtid og tidszoner i Amerika for at koordinere tognettene mere effektivt.

 20. Udviklingen af vaccinen mod rabies af Louis Pasteur, som blev en vigtig milesten i medicinsk forskning.

Året 1883 var vidne til en række betydningsfulde begivenheder, der spredte sig over hele kloden og rakte ind i forskellige sektorer fra videnskab og teknologi til kunst og kultur. Her er en oversigt over nogle af de mest markante begivenheder, der fandt sted i dette bemærkelsesværdige år:

Det katastrofale udbrud af den indonesiske vulkan Krakatau den 27. august var uden tvivl en af de mest skelsættende hændelser i 1883. Udbruddet forårsagede massive tsunamier og ændrede endda vejrmønstre på globalt plan. En anden milepæl inden for naturvidenskaben var Robert Kochs opdagelse af kolerabakterien, hvilket var et væsentligt skridt i forståelsen og behandlingen af denne frygtede sygdom.

På det teknologiske felt blev Brooklyn Bridge i New York City officielt indviet den 24. maj, og den blev et ikonisk symbol på innovation. Samtidig markerede åbningen af verdens første højbane i Chicago starten på moderne højbanetog. Pennsylvania Railroad introducerede også det elektriske lokomotiv, hvilket forbedrede effektiviteten af togtransport.

1883 var også et vigtigt år for videnskaben. Dmitri Mendeleev præsenterede en første version af det periodiske system og forudså eksistensen af flere elementer gennem sin organisering af dem. Nietzsche offentliggjorde sit berømte værk “Also sprach Zarathustra”, der introducer mange af hans indflydelsesrige filosofiske ideer.

Indenfor kunst og kultur skete der også betydningsfulde begivenheder. Van Goghs kunstneriske talent blev opdaget, efter at han besluttede at blive kunstner på fuld tid. Desuden blev Richard Wagners opera “Parsifal” udgivet, og opførelsen af det originale Metropolitan Opera House i New York blev påbegyndt.

Andre begivenheder værdig at nævne inkluderer grundlæggelsen af the Royal Niger Company, der spillede en central rolle i koloniseringen af det, der senere ville blive til Nigeria, samt indførelsen af May Laws i Rusland, som begrænsede rettighederne for jøder. Desuden blev Coco Chanel, den berømte franske modeskaber, født den 19. august.

Året 1883 var uden tvivl en milepæl i historien, fyldt med bemærkelsesværdige begivenheder, der spredte sig over forskellige områder og formede verden, som vi kender den i dag.

Tags: årstal

More Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Most Viewed Posts