Årstal
0

Top 20 begivenheder i år 1871

Her er en liste over 20 væsentlige begivenheder fra år 1871:

 1. Proklamation af Det Tyske Kejserrige – Wilhelm I blev udråbt til kejser i spejlsalen i Versailles den 18. januar.
 2. Faldet af Paris og afslutningen på den Fransk-Preussiske Krig – Paris overgav sig til preusserne den 28. januar, som satte punktum for krigen.
 3. Pariskommunen – Den 18. marts til 28. maj, et opstand og revolutionært regeringssystem etableret i Paris.
 4. Indførelsen af Tuskegee Universitetet i Alabama – Blev grundlagt den 4. juli som et uddannelsescenter for afroamerikanere.
 5. Kongressen i Paris (1871) – Endsige konference sat i værk fra 17. august til 10. september for at præcisere detailjerne af Frankfurt-traktaten.
 6. Royal Albert Hall indvies i London – Officiel åbning den 29. marts.
 7. Første Major League Baseball spil – 4. maj, fandt det første spil sted i Fort Wayne, Indiana.
 8. Great Chicago Fire – En massiv brand der hærgede i Chicago fra 8. til 10. oktober.
 9. Hannibal Bridge færdiguddannelse – Fuldførelsen den 3. juli markerede den, som første bro til at forbinde jernbanen over Missouri River.
 10. Opdagelsen af Helium – Det andet grundstof på det periodiske system blev første gang påvist på solen via spektroskopi.
 11. Bankruptcy Act of 1871 (USA) – Lovgivning der opdaterede og reformerede landets konkurslove trådte i kraft.
 12. Indførelsen af Meterkonventionen – Meterkonventionen blev underskrevet 20. maj, standardiserer måleenhederne internationalt.
 13. Grafton Street åbnes for fodgængere i Dublin – Bleve et populært boligområde og senere vigtig forretningszone i Irland.
 14. Francis Galton’s arbejde på genetik og arvelighed – Galton udgav sine først studier om arvelighedens indvirkning på mennesker.
 15. Glyptoteket etableres i København – Carl Jacobsen annoncerer planen om at grundlægge et kunstmuseum.
 16. Lewis Carroll udgiver Gennem Spejlet – En fortsættelse til Alice i Eventyrland, udkom den 27. december.
 17. Grundlæggelsen af det første professionelle rideteater i Wien – Burgtheater etablerer om sig selv som et prominent scenehus.
 18. Opdagelsen af Cave of Machpelah – Arkeologiske hold rapporterer om væsentlige findinger ved at undersøge den bibelske site.
 19. De første internationale rugbykampe – Skotland og England mødes i den første af international rugby den 27. marts.
 20. Introduktion af Den Gyldne Horns Bro i Istanbul – En vigtig bro åben for offentligheden, faciliteterer transport og bevægelse i byen.


1871 blev et både bekræftet og banebrydende år i historien. Begivenhederne dette år strakte sig over hele spektret fra krige og revolutioner til videnskabelige og kulturelle fremskridt.

Freden efter den Fransk-Preussiske Krig blev endelig indgået med faldet af Paris den 28. januar. Dette banede vejen for proklamationen af Det Tyske Kejserrige få uger forinden, da Wilhelm I blev udråbt til kejser i Versailles den 18. januar. Disse dramatiske begivenheder markerede slutningen på en langvarig konflikt og etableringen af et nyt politisk landskab i Europa.

Pariserne blev dog hurtigt kastet ud i yderligere tumult, da Pariskommunen tog magten fra 18. marts til 28. maj i et revolutionært oprør mod den franske regering. Dette voldsomme opgør viste, at der stadig var uroligheder under overfladen i Frankrig.

På den anden side af Atlanten begyndte begivenheder, der ville forme USA’s fremtid. Major League Baseball spillede sit første officielle spil i Fort Wayne, Indiana den 4. maj, og Tuskegee Universitetet i Alabama blev grundlagt den 4. juli som et vigtigt uddannelsescenter for afroamerikanere. Ydermere reformerede den Bankruptcy Act of 1871 landets konkurslove.

Videnskaben tog også store skridt dette år. Opdagelsen af helium markerede det andet grundstof på det periodiske system ved at påvise det på solens overflade. Sir Francis Galton udførte også banebrydende arvelighedsstudier, der banede vejen for den moderne genetik.

Kunst og kultur blomstrede også i 1871. Lewis Carrolls fortsættelse af “Alice i Eventyrland,” “Gennem Spejlet,” blev udgivet den 27. december. I København annoncerede Carl Jacobsen planer om grundlæggelsen af Glyptoteket, som snart ville huse en enestående samling af kunstværker. Og i Wien etablerede Burgtheater sig som et prominent scenehus med landets første professionelle rideteater.

Fra diplomatiske aftaler som Kongressen i Paris og den internationale Meterkonvention til arkeologiske gennembrud som opdagelsen af Cave of Machpelah, sporedes 1871 af banbrydning over hele linjen. Store forordninger og begivenheder blev indgået, der ville forme verden lige så meget de næste år, som det blev formet af dem selv.

Tags: årstal

More Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Most Viewed Posts