Årstal
0

Top 20 begivenheder i år 1837

Her er en liste over vigtige begivenheder fra år 1837:

 1. Dronning Victoria overtager tronen – Dronning Victoria starter sin regeringstid i Storbritannien efter kong William IV’s død.
 2. Michigans optagelse som USA’s stat – Michigan bliver den 26. stat i USA den 26. januar.
 3. Opdagelsen af Morse-koden – Samuel Morse og Alfred Vail præsenterer Morse-koden, som vil revolutionere telekommunikationen.
 4. Opstanden i Canada – Rebellionerne i Canada starter, ledet af William Lyon Mackenzie, der kræver mere selvstyre.
 5. Charles Dickens udgiver “Oliver Twist” – Denne berømte roman startes med at blive udgivet i månedlige dele.
 6. Opfindelsen af den første patenterede høstmaskine – Jeremiah Bailey får patent på en traktordreven plukke-maskine.
 7. Panic of 1837 – En stor økonomisk krise rammer USA og fører til en betydelig recession.
 8. Opfindelsen af stanniol (tinfolie) – Stanniol bliver første gang masseproduceret i Frankrig og bruges til at pakke fødevarer ind.
 9. Starten på den lange depression – Den økonomiske nedgang, der starter i 1837 og varer frem til ca. 1844.
 10. Vigtig arkæologisk fund af Nineveh – Austen Henry Layard begynder udgravningerne af den gamle assyriske by, Nineveh.
 11. Opfindelsen af fyrtøjet – Den moderne version af fyrtøjet bliver opfundet og revolutionerer menneskers evne til at tænde ild.
 12. Afskaffelse af dødstraf for tyveri – England afskaffer dødstraffen for mange tyveri-relaterede forbrydelser.
 13. Hannibals og St. Joseph Railroad – Grundlæggelsen af en af de tidligste jernbaner i USA.
 14. Den første kommunale jernbaneåbning i USA – Den første komplette bybane åbner i New York.
 15. Grundlæggelsen af Knox College – College bliver grundlagt i Galesburg, Illinois.
 16. Udbruddet af Mt. Fuji – Japans ikoniske bjerg, Mt. Fuji, har sit sidste registrerede udbrud.
 17. Opfundelse af akademisk kjole – Den formelle brug af akademisk kjole ved gradueringsceremonier begynder at tage form.
 18. Cherokee Nation v. Georgia – Denne vigtige retssag markerer en nøglekonflikt mellem USA og Cherokee-nationen.
 19. Grundlæggelse af Procter & Gamble – Firmaet, der vil komme til at dominere forbrugervarebranchen, er grundlagt.
 20. De første fotografiske billeder – Louis Daguerre fortsætter med at udvikle daguerreotypien, en tidlig type fotograf.

Disse begivenheder spænder vidt i kategorier fra teknologiske fremskridt og litterære udgivelser til politiske ændringer og samfundsudvikling.


År 1837 var vidne til mange betydningsfulde begivenheder, der formede verden, som vi kender den i dag. En af de mest fremtrædende var, at dronning Victoria besteg tronen i Storbritannien efter kong William IV’s død. Dette markerede begyndelsen på den viktorianske æra, der skulle have en enorm indflydelse på det britiske imperium og global kultur i årtier fremover.

På den anden side af Atlanten blev Michigan officielt optaget som den 26. stat i USA den 26. januar 1837. Dette gav flere områder repræsentation i den føderale regering og bidrog til nationens fortsatte ekspansion vestpå. Samme år så også udbruddet af Panic of 1837, en alvorlig økonomisk krise, der kastede USA ud i en dyb recession og markerede starten på den langvarige depression, der varede frem til 1844.

På teknologifronten gjorde 1837 sig bemærket med Samuel Morse og Alfred Vails præsentation af Morse-koden, der revolutionerede telekommunikationen. Et andet nøglemoment var Jeremiah Baileys patenterede høstmaskine, der banode vejen for mekaniseringen af landbruget. Derudover blev det moderne fyrtøj opfundet, hvilket forbedrede folks evne til at tænde ild, og den første masseproduktion af stanniol (tinfolie) fandt sted i Frankrig, hvilket muliggjorde bedre emballering af fødevarer.

På det kulturelle område udgav den berømte forfatter Charles Dickens sin klassiske roman “Oliver Twist” i månedlige dele, hvilket markerede et vigtigt skridt i fortællingens udvikling. Endvidere blev selve konceptet med akademisk kjole formuleret for første gang.

Årets begivenheder var dog ikke kun præget af fremskridt. Canada oplevede oprør ledet af William Lyon Mackenzie, der krævede mere selvstyre, hvilket afspejlede de politiske spændinger i Det Britiske Imperium. Endvidere blev en nøglekonfrontation mellem USA og Cherokee-nationen markeret gennem den vigtige retssag Cherokee Nation v. Georgia.

Samlet set var 1837 et år, der omfattede teknologiske landvindinger, kulturelle milepæle, politisk omvæltning og økonomiske udfordringer. Dens begivenheder formede verden på mange måder og lagde grunden til udviklingen i de efterfølgende år.

Tags: årstal

More Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Most Viewed Posts